PORTAL DE L'ESGLÉSIA CONVENTUAL DE LES TRINITÀRIES

Historicisme neoromànic
1916



Aquest portal  és el que queda de l´esglesieta del convent de les Trinitàries. Aquesta amenaçava ruina i va ésser enderrocada fa pocs anys, deixant lloc a un pati d´escoleta d´infants.
            És una portalada austera, de traça neoromànica, realitzada amb carreus de marès escollit. El portal presenta arc deprimit convex amb dovelles radials i a  sobre es disposa un timpà envoltat per quatre arquivoltes d´arc de mig punt peraltat amb dovelles molt marcades. Les dues arquivoltes interiors es suporten sobre dues columnetes llises, a manera de brancals, flanquejant el portal. Aquestes descansen sobre un podi folrat de plaques de pedra viva. Igualment disposa de llindar de la mateixa pedra. Tota la portalada és nua de decoració, a excepció d´una creu de Malta amb baixrelleu situada al centre del timpà.
Restes del parament interior
            Al pati interior queden restes del parament del lateral dret de l´església. Aquest apareix socat per pilastres estriades jòniques i disposa d´un trifori format per finestres balconeres geminades amb arcs de mig punt. A la part superior queden restes s´un entaulament amb decoració de denticles. Aquesta disposició amb un llenguatge més classicista a l´interior va pensar que l´església es definia dins un historicisme eclèctic. 
Restes del parament interior

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CREUS DE TERME

PORTOCOLOM

MOLINS