ESGLÉSIA DEL CONVENT DE LA PROVIDÈNCIA
Historicisme neogòtic.
1912-1923
Les religioses de la Providència, avui incorporades a l´ordre teatina, van fundar la seva ordre l´any 1892. El primer projecte per a la realització d´un nou convent data de 1898, segons traça de Pere d´Alcàntara Peña. Per raons desconegudes aquest projecte no es va portar a terme i fou totalment transformat per les obres que es dugueren a terme entre 1912 i 1923; les quals li donaren l´aspecte que conserva en l´actualitat. S´utilitzà un aparell regular, de carreus de pedra ben tallats, tant a la façana com a l´interior.
1912-1923
Interior |
La façana, situada al carrer Juevert, és molt austera, definida per un senzill portal de mig punt, nuu de decoració, i un finestral ogival amb traceria situat a sobre. Remata la façana un capcer de dos aiguavessos.
L´interior presenta una planta de nau única, sense capelles laterals, acabada amb un absis poligonal. Els paraments laterals apareixen solcats per primes pilastres que enllacen amb els nervis de les voltes marcant el ritme del trams de la nau i subratllant el sentit ascensional del gòtic. Cap a la meitat de l´altura del parament s´aixeca un trifori sobre mènsules que corre per tota la nau i dona la volta a l´absis. Aquest està format per una galeria d´arcs ogivals que descansen sobre una balustrada amb gelosia. A sobre s´obrin finestrals amb vidrieres, coincidint cada un amb els trams de la nau. Tota la coberta està realitzada amb voltes de creueria. A la zona d´ingrés, seguint la tradició gòtica mallorquina, s´aixeca una tribuna sobre tres arcs ogivals, destinada al cor. Aquesta esglesieta destaca per l´acurada concepció del conjunt i l´esment posat en els detalls constructius.
Claustre |
La zona conventual es situa al lateral esquerre de l´església, i apareix centralitzada per una clastra. Aquesta està envoltada per una galeria d´arcs aguts, sistema poc usual en aquest tipus de construccions.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada